Upgrading basisschool It Bynt Sumar

Locatie: 
Sumar
Opdrachtgever: 
Onderwijsbureau Meppel
Bouwjaar: 
2019
Architect: 
Ram Ontwerp & Ontwikkeling

Project omschrijving

In het oog springend en dus nadrukkelijk aanwezig: zo kunnen we deze door ons gemoderniseerde basisschool het beste typeren. De geblokte buitenwanden van het schoolgebouw zijn gerealiseerd met verlijmde Trespa gevelplaten, de entree is voorzien van zonwerende red cedar houten lamelplanken. De school is uitgerust met flexibele binnenwanden zodat verschillende ruimten kunnen worden gecreëerd. Voorheen bestond deze locatie uit twee scholen, maar door toevoeging van het middensegment is er één schoolgebouw ontstaan met een centrale entree. Het open schoolplein zorgt voor verbinding tussen de gebouwen en biedt ruimte voor uiteenlopende activiteiten. It Bynt is voorzien van een modern luchtbehandelingssysteem dat aan de strengste normen voldoet.

Leerlingen uit groep 3 vonden het jammer dat het verbouwproject op een gegeven moment klaar was. “Wij gaan jullie steen voor steen missen”, vertrouwde een van de leerlingen ons toe. En: “Jullie zijn de beste bouwvakkers van de hele wereld”. We gingen bijna naast onze schoenen lopen…

Deel deze pagina:

Bekijk ook onze andere projecten

Afbeelding Verbouw en uitbreiding Protestantse kerk De Westereen
Verbouw & onderhoud

Verbouw en uitbreiding Protestantse kerk De Westereen

Dit bijzondere project bestond uit een grondige verbouw gecombineerd met nieuwbouw. Zo hebben we eerst het bestaande gedeelte van het kerkgebouw volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Vervolgens hebb...

Afbeelding Renovatie zwembad Burgum
Verbouw & onderhoud

Renovatie zwembad Burgum

Een mooie uitdaging: het zwembad grondig renoveren zónder het water uit het zwembad te laten stromen. De kans dat het grondwater de waterbak omhoog zou duwen was anders te groot. En dus ontwikk...

Bekijk alle projecten
 
Button