Scheepskade Royal Bodewes

Locatie: 
Hoogezand
Opdrachtgever: 
Royal Bodewes
Bouwjaar: 
2021
Architect: 
A&I Kwant adviseurs en ingenieurs

Project omschrijving

Welkom bij Bouwbedrijf De Haan, uw partner in uitdagende bouwprojecten. We zijn trots om een belangrijke bijdrage te hebben geleverd aan het succesverhaal van Royal Bodewes, een toonaangevende naam in de scheepsbouwsector. 

In 2021 kregen we de eer om in opdracht van Royal Bodewes een indrukwekkend project uit te voeren: de verlenging van de scheepskade met maar liefst 31 meter. Hoewel deze taak op het eerste gezicht misschien eenvoudig leek, was niets minder waar. Het project omvatte een complexe constructie van 170 heipalen om de nieuwe extensie te ondersteunen. Bovendien rust een deel van het gewicht van de schepen op een bestaande fundering van een oude scheepshelling, terwijl het resterende deel van de vloer maar liefst 60 cm dik werd gemaakt voor optimale stabiliteit. 

Langs de kade, waar de grootste belasting optreedt tijdens het te water laten van schepen, werden buispalen met een diameter van circa 40 cm in het water geïnstalleerd. Aan de oever werden heipalen van 35x35cm met een lengte van ongeveer 14 meter aangebracht. Deze zorgvuldig ontworpen fundering biedt de nodige stabiliteit om Royal Bodewes in staat te stellen langere schepen tot 140 meter te realiseren, een ambitieus doel dat nu binnen handbereik ligt dankzij onze gezamenlijke inspanningen. 

Als kers op de taart werden in de monolithisch afgewerkte betonvloer van de kade speciale lorriebaan rails ingebed. Deze rails dienen als essentiële infrastructuur voor het vervoeren van scheepsecties naar buiten, waar ze vervolgens aan elkaar kunnen worden gemonteerd. 

Bij Bouwbedrijf De Haan streven we ernaar om niet alleen aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen, maar deze te overtreffen. Ons team van experts staat klaar om uw volgende bouwuitdaging aan te gaan en uw visie werkelijkheid te maken. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we samen kunnen bouwen aan een betere toekomst. 

Deel deze pagina:

Bekijk ook onze andere projecten

Afbeelding Toren Goddeloaze singel
Civiele werken

Toren Goddeloaze singel

Welkom bij Bouwbedrijf De Haan, waar vakmanschap en innovatie samenkomen om unieke bouwprojecten tot leven te brengen. Met trots delen we graag een van onze meest opmerkelijke prestaties: de bouw van ...

Afbeelding Vleermuis tunnel Veenwouden
Civiele werken

Vleermuis tunnel Veenwouden

Natuurbehoud en duurzaamheid zijn kernwaarden waar we bij Bouwbedrijf De Haan trots op zijn. In 2019 kregen we de bijzondere kans om deze waarden in praktijk te brengen door in opdracht van projectbur...

Afbeelding Smeerkelder Boonstra Schadevoertuigen
Civiele werken

Smeerkelder Boonstra Schadevoertuigen

Welkom bij Bouwbedrijf De Haan, uw partner in het realiseren van hoogwaardige bouwprojecten. We zijn verheugd om ons recente project voor Boonstra Schadevoertuigen in Drachten te presenteren, waar we ...

Bekijk alle projecten
 
Button